Autoškola

Osposobljavanje za vozace sastoji se od tri nastavna predmeta :

1. Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP)

Autoškola Autoklub Nedelišce nastavu PPSP-a održava u poslovnim prostorima autoškole u samom središtu Nedelišca na adresi M.Tita 60, Nedelišce.

Tecajevi se održavaju kontinuirano (10 radnih dana po 3 školska sata) u racunalno i multimedijski opremljenim ucionicama.

Nastava se izvodi pomocu kompjuterskog programa koji ukljucuje kompjuterske simulacije prometnih situacija, usporedne prikaze, frontalni pristup nastavi te individualno ili grupno testiranje. Kvalitetnim radom i zalaganjem predavaca te individualnim pristupom svakom polazniku autoškole omogucena je vrhunska obuka koja rezultira izvrsnim rezultatima na testovima.

Za nesmetano pracenje nastave i usvajanje znanja osigurana je potrebna literatura (knjige, skripte, ispitna pitanja), a za vježbu osigurani su predispitni testovi.

2. Pružanje prve pomoci osobama ozlijedenim u prometnoj nezgodi (PPP)

Nastavu iz PPP-a izvodi Hrvatski crveni križ. Autoškola AK Nedelišce za svoje polaznike organizira mjesto i vrijeme nastave u suradnji s Crvenim križom.

3. Upravljanje vozilom

Nastava iz Upravljanja vozilom odvija se na prometnim vježbalištima i na cestama . Vozni park autoškole sacinjavaju vozila:

  • Opel,
  • Volkswagen,
  • Yamaha,
  • Kawasaki

Vozila su klimatizirana i sadrže najnovije elemente, aktivne i pasivne sigurnosti kako bi zajamcila najvecu mogucu sigurnost za vrijeme osposobljavanja na cesti. Vozila su po dimenzijama i opremi upravo prilagodena najjednostavnijem i najoptimalnijem ucenju te polaganju vozackog ispita.